Geplaatst op
De gemiddelde studententijd wordt, naast het volgen van colleges en het studeren voor tentamens, doorgaans gevuld met vele leuke feestjes en festivals. Ook een studentenhuis in de stad waar men studeert, kan vaak niet ontbreken. Kortom, de kosten lopen hoog op wanneer de huur, boeken, festivals en het collegegeld betaald moet worden. Bovendien is er vaak weinig tijd over om te werken waardoor er veel vraag is naar een passende en flexibele bijbaan. Een bijbaan die onder studenten steeds populairder wordt is het werk als privéchauffeur. Maar kun je zomaar privéchauffeur worden en waar moet je aan voldoen als privéchauffeur? In dit blog vind je alle antwoorden op jouw vragen.
Welke eigenschappen heb je nodig als privéchauffeur?
Het doel van een privéchauffeur is het veilig en comfortabel vervoeren van een passagier van A naar B en andersom. Daarnaast heb je als privéchauffeur vaak te maken met een tijdschema waardoor je eveneens moet zorgen dat de passagier op tijd op zijn of haar bestemming aankomt. Stressbestendig, klantgerichtheid en -vriendelijkheid zijn daarom zeer belangrijke eigenschappen voor een privéchauffeur. Daarnaast is het belangrijk om een vertrouwensband met de passagier te kunnen opbouwen zodat deze een zo aangenaam mogelijke rit ervaart. Bovendien zul je als privéchauffeur vaak passagiers vervoeren met hoge(re) functies binnen een organisatie. Deze passagiers gebruiken hun tijd in de auto bij een privéchauffeur ook regelmatig als werktijd. Het kan hierdoor voorkomen dat een passagier tijdens een telefoongesprek, vertrouwelijke informatie deelt. Als privéchauffeur dien je hier met discretie mee om te gaan.
Heb je ervaring nodig als privéchauffeur?
Om een privéchauffeur te worden dien je uiteraard in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Daarnaast dien je in veel gevallen minimaal één jaar je rijbewijs te hebben en in dat jaar veel rijervaring hebben opgedaan. Veel organisaties waar je je kunt aanmelden als studentchauffeur stellen de eis dat je minimaal twee werkdagen per week beschikbaar bent. Wanneer je als studentchauffeur wilt doorgroeien, is ook daar vaak de mogelijkheid toe. Het is namelijk bij veel organisaties mogelijk om door te groeien naar directiechauffeur. Hier heb je echter wel een bepaalde opleiding voor nodig. Deze opleiding bestaat net als bij een regulier rijbewijs uit een praktijk en theoriegedeelte.
Hoe ziet een dag van een privéchauffeur eruit?
Afhankelijk van de organisatie waar je als privéchauffeur aan de slag gaat, is het mogelijk om met een auto van de organisatie of met die van de passagier te rijden. In veel gevallen verzorg je als privéchauffeur het woon-werkverkeer, waardoor het vervoer vaak gebeurt met een auto van de zaak. Verder hechten veel passagiers waarde aan een vaste chauffeur omdat ze deze vertrouwen. Hierdoor komt het vaak voor dat wanneer je het vertrouwen van een passagier hebt gewonnen, deze passagier vaker of zelfs altijd door jou van A naar B gebracht wordt.
Gerelateerde berichten
Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak: Klaar voor elk avontuur
Trekhaakcentrum monteert jouw trekhaak, waarmee we een nieuwe wereld van mogelijkheden voor u openen. Of het nu gaat om een uitstapje met de fiets,...